Träna insidan med mental träning, NLP och coaching Del 1

Alltfler mår sämre, känner sig ensamma och har behov av en personlig vägledare som bollplank och stöttepelare. Förr i tiden, så var det en vän eller familjemedlem men det blir allt vanligare att denna ”någon” är en professionell coach som går in och coachar utan att själv påverka.

Karriärscoach, hälsocoach, businesscoach, kostcoach, livsstilscoach… ja, kärt barn har många namn MEN det de har gemensamt är en önskan om att vägleda en människa till att själv ta rätt beslut i livet.

För inte länge sedan stod det att läsa i DN att nästintill alla människor är behov av en coach och strax därefter blev regeringens beslut offentligt där långtidsjukskrivna erbjuds personliga coacher för att snabbare återhämtning. 

Det var först när jag gick min ICC-utbildning för mina vänner Lars-Eric och Elene Uneståhl som jag förstod att en coach följer ett fast mönster i sin coachingsession och detta är faktiskt även representerat under utbildningen.

Kanske kan det verka fånigt men en person som uppger sig att vara coach kan faktiskt vara nästintill självutnämnd och det är inte på långa vägar det som coacing står för. Med anledning av det, så är det oerhört viktigt att använda sig av de certifieringar som är seriösa och som utbildar enligt ovan nämnda utbildningsplan.

Som journalist så har jag självklart skapat en ideel sida med certifieringar… allt för att hjälpa dig som funderar och vill ha goda råd i val av coach eller utbildning. Läs mera på www.nlpcertifiering.se. Här på Zarahs sida kommer jag att peppa er till att hitta nya, roliga livsstilsvägar med annorlunda, nya, häftiga inre och yttre träningssätt.

Snart kommer nästa artikel om insidans alla träningsvis och vad som finns på marknaden… Vi börjar med coachingen… *ler*… Men håll utkik efter kommande artiklar i serien såsom NLP, röstcoaching, welledge, mindfulness, chakrabalansering, mental träning, yoga, utomhusträning, röstcoaching och sen avslutar vi med min favorithjälte inom personlig utveckling, Napoleon Hill.