Tips: Ny utbildning till Naturterapeut på Naturterapeutskolan

En av mina vänner, Ola Vilnersson, driver Naturterapeutskolan och erbjuder breda, och mycket bra utbildningar till Naturterapeut. Skolan startades 2011 och har sedan dess utbildat många Naturterapeuter som i sin tur har hjälpt och stöttat många människor till bättre hälsa. Jag vill gärna tipsa om Ola och hans utbildningar, då de är mycket omfattande och djupa.

Som Naturterapeut utgår du ifrån att människan har självläkande egenskaper. Naturterapeutens mål är att stimulera dessa läkande egenskaper eller avlägsna det som hindrar kroppens självläkande förmåga. En Naturterapeut tar alltid hänsyn till både kropp, psyke och själ. Naturterapeuten kartlägger livsstilsfaktorer såsom fysisk aktivitet, kost och stress, de grundfundament som ofta orsakar ohälsa. Naturterapeuten ger rådgivning inom kostförändringar samt ger ordinationer med exempelvis kosttillskott och homeopatiska läkemedel. Från och med januari 2022 har du möjlighet att studera hela utbildningen online. Du kan påbörja utbildningen precis när du vill, slipper rese- och boendekostnader och kan ta del av allt föreläsningsmaterial så mycket du önskar.

Innehåll:
Homeopati (historik, enkelmedel, komplexmedel, organmedel, cellsalter)
Akut homeopatisk behandling (enkelmedel, komplexmedel)
Naturmedicinsk Diagnostik (hud, svalg, tunga och ögondiagnostik)
Kost/näring (vitaminer/mineraler, aminosyror, fettsyror, balans i kosten)
Klientmöte (anamnes och observation)
Livsstilsmedicin (Stress, fysisk inaktivitet, övervikt)
Hud (diagnos, patologi, behandling)
Rörelseapparat (diagnos, patologi, behandling)
Matsmältningsapparaten (diagnos, patologi, behandling)
Urinorganen (diagnos, patologi, behandling)
Respirationsorganen (diagnos, patologi, behandling)
Endokrina organen (diagnos, patologi, behandling)
Gynekologi (diagnos, patologi, behandling)
Psyk (diagnos, patologi, behandling)
Allergier (diagnos, patologi, behandling)
Huvudvärk/Migrän (diagnos, patologi, behandling)
Praktiskt arbete med klient (arbete med klient på klinik, arbete med klient digitalt, journalföring, bokningssystem, betalningssystem, GDPR)
Examinering: Varje avsnitt avslutas med en kunskapskontroll där du testar av dina nyvunna kunskaper genom olika metoder. Kunskapskontrollen kan genomföras genom kunskapsfrågor med flervalsalternativ, klientfall som du skickar in för rättning/feedback, inlämningsuppgift som du skickar in för rättning/feedback samt utvärderingar.

Mer info finns på www.naturterapeutskolan.se
Om du har frågor, så går det bra att maila till Ola på: ola.vilnersson@outlook.com