Test av hörselskydd för bebisar och små barn

Nu är sommaren snart här, med konserter och andra festligheter. Det är viktigt att skydda små barns öron, men man behöver också tänka på att deras skalle lätt deformeras och inte tål hårt tryck.

Vi på Kostkoll och Pigga barn har testat olika hörselskydd för barn, och de märken vi testar är Peltor kids (Clas ohlsson), A-safety (Apotea) och ett hörselskydd från Biltema.

Vanligtvis i tester kan man se över olika saker som kan vara intressanta och på så vis se olika fördelar med olika produkter. I detta fallit det helt onödigt då det enda hörselskydd vi kan rekommendera är Peltor Kids. De andra hörselskydden är otroligt hårda och hos väldigt små barn är nog Peltor kids det enda hörselskydd som går att använda utan risk för att barnets skalle skall deformeras. Hos de äldre barn som vi testat var Peltor kids det enda hörselskydd som satt löst nog för att inte göra ont och trycka. Vi märkte ingen försämring av ljuddämpning pga Peltor Kids mjukare tryck utan de fungerade någorlunda bra allihopa utifrån det perspektivet.

Vår rekommendation är alltså Peltor Kids, utan tvekan. Tänk dock på att endast använda hörselskydd till små barn vid enstaka tillfällen pga deras mjuka skalle.

Läs mer om Peltor Kids: Clas Ohlson