Test av ekologiska nagellack och ekologiska nagellacksborttagare från jordklok

Nu är det snart sommar och vi är många som vill ha röda vackra naglar i våra sommarsandaler. Vi på Kostkoll och Zarahssida har testat ekologiskt nagellack och ekologiska nagellacksborttagning, för att se om de kan vara ett alternativ för dig som vill leva giftfritt men ändå vara sommarfin.

Vi började med att testa 5 olika nagellack som alla har jättefina i färg och med minst lika trendiga och trevliga färgval som oekologiskt nagellack. Det vi reagerade på var att de luktade väldigt starkt men fördelen är att lukten försvann väldigt snabbt. Alla nagellack satt jättebra, torkade snabbt och var fina efter ett par dagar. Precis lika bra som vanligt nagellack men helt utan kemikalier.

Nagellacksborttagaren var toppen och fungerade lika bra som vanlig aceton. De topp-lack vi testade var också utmärkta och satt minst lika bra som oekologiska alternativ.

Slutsatsen av vårt test är att alla 5 i vår testgrupp rekommenderar ekologiska nagellack, ekologisk nagellacksborttagare och ekologiskt topp-lack till sommaren fina, målade tår.

Läs mer: Jordklok