Test av ekologisk, mjölkfri, glutenfri och färsk barnmat från Peppes barnmat

Vi har testat Peppes barnmat, helt ekologisk barnmat fri från mjölk, ägg och gluten. Barnmaten finns från 6 månader, 8 månader och 1 år. Det positiva ur näringssynpunkt är att all peppes barnmat är färskvaror till skillnad mot de flesta andra barnmatsalternativ. Det är alltid bättre att äta färsk mat istället för barnmatsburkar som stått i flera månader. Hållbarheten på peppes är cirka en månad, så de har relativt lång hållbarhet.

Maten från 6 månader består av torskmos, linsmos eller fruktpureer. Ren och hälsosam mat för de små som nyss har börjat äta. Vi testade det på ett par småttingar i vår närhet och de älskade alla Peppes smaker.

Burkarna för lite äldre barn innehåller tex köttfärssås med råris och torsk med hirs. Betyg från våra smakprovande småttingar var i topp. Det som kan påpekas är att man bör tänka på att små barn inte ska äta för mycket fibrer då deras tarmsystem är väldigt känsligt och genomsläppligt. Var noga med att variera kosten så att det inte blir för mycket fibrer.

Läs mer om Peppes barnmat på: Peppes barnmat