Test av bärsele för utomhusvistelse och vandring

Vi älskar utomhusvistelse och att låta barnen följa med på deras villkor. Små spädbarn kan, förutom att sitta i vagnen, må bra av den närhet som ett bärsele kan bidra med. Ett bärsele är perfekt för dig som vill gå i skog och mark, och som önskar ha dina händer fria. Barnet sitter nära ditt hjärta, antingen i grodställning eller med benen hängande fritt. Många bärsele är gjorda för att passa både de minsta genom att du bär på bröst och mage, medan flertalet av dem även anpassade för att bära på ryggen.

Även små barn är nyfikna och vill lära sig om sin omvärld. Och när ditt barn blir lite äldre så vill de se då mycket som möjligt under era promenader och utflykter. Att använda en bärsele är ett ypperligt sätt för er båda att transporteras, samtidigt som du har din lilla nära. Alla bärsele följer de riktlinjer som finns gällande giftfria material och  produktion.

Vi har testat flera olika alternativ av bärsele och bärstolar, med fokus på utomhusrörelse- och aktivitet. För de minsta, 1-4 månader, var babybjörns orginalbärsele den sele som passade bäst. För de lite äldre var favoriten haglöfs bärstol och babybjörn outdoor, en babybjörn one med vattentåligt tyg. Perfekta för utomhusaktiviteter och mysiga långpromenader. De andra bärsele som vi testade var inte anpassade för utomhusvistelse och de blev lätt blöta och tog lång tid på sig att torka.

Vår rekommendation för vandringen är aåledes helt klart baby björn outdoor eller haglöfs bärstol. Fördelen med baby björn-selen är att du kan låta ditt barn sitta både framåt och bakåt, samt att du kan ha den både på ryggen och på magen. Den är således enklare om du ska gå långt eftersom du kan variera tyngden på olika sätt. Bärstolen är bra när man har lite äldre barn då de sitter väldigt stabilt.

Så nästa gång du tar dig ut i skog och mark, så prova ett regntåligt bärsele och svep in din lilla i en mysig filt. Det är ett underbart sätt att tillbringa dagen på.

Läs mer på: www.babybjorn.se

[fb_button]