Tamiflu orsakar beteendeförändringar hos barn!

Tamiflu visat sig orsaka beteende problem hos barn och har nu kopplats till 25 dödsfall (Källa FDA). Säkerhetsgranskningen av  Roches Tamiflu och Glaxos Relenza släpptes i fredags av det amerikanske ”Food and Drug Administration”. Rapporten visade på beteendeproblem, anmälda av hundratals barnläkare.

Ärendet började undersökas under 2005, då FDA mottog rapporter om barn som drabbats av neurologiska problem, inklusive hallucinationer och kramper. Tjugofem av de patienter som var under 21 år har även dött samtidigt som de tagit Tamiflu, de flesta av dem i Japan.

Fem av dödsfallen berodde på att barnen ”föll från ett fönster, en balkong eller blev påkörd av trafik.” Detta på grund av hallucinationer…!


Även FDA sade att det är svårt att veta klart om de problem som uppstått är direkt relaterade till Tamiflu, och med anledning av det, så tillskrivs en rekommendationstext om eventuella biverkningar, detta för att underlätta märkningen för läkare som förskriver Tamiflu och Relenza.  Förutom att vara en medicinsk bieffekt, så sade FDA att växelvisa beteenden kan ge följder med en ovanlig stam av influensa eller en sällsynt genetisk reaktion på medicinen.

Källa: FDA