Syntetiska multivitaminer kan ge obalanser, oxideringar och kemiska tillsatser!

Miljontalsav världens människor frossar i syntetiska vitaminer och i Sverige kan vi stolt konstatera att vi har världens dyraste kiss, på grund av alla vitaminer och mineraler som vi kissar ut. Att det innebär onödiga kostnader, påfrestningar på våra reningsorgan och dessutom är en onaturlig tillförsel påpekas sällan. De ekonomi intressen som styr alla de kemiska produkter som tillhandhålls och de tillverkningsprocesser som hela tiden effektiviseras, är långt mycket mer styrande än vi ”vanliga konsumenter” ens kan föreställa oss.

Naturens egna resurser, med citronsyracykeln som stöd arbetar med att ge oss näring i form av naturliga vitaminer och mineraler som tillsammans ger en kedja av reaktioner. Alla mineraler, vitaminer, protein, fett och kolhydrater bryts ner, tas upp och förbrukas av kroppen i ett holistiskt perspektiv och för det behövs naturliga kombinationer där de alla samverkar. Så fort en av dem saknas eller är syntetisk, så påverkas upptaget till att bli nästintill obefintligt. Det finns också senare forskning som påvisar att flertalet syntetiska multivitaminpreparat oxiderar i kroppen och skapar mer problem än de motverkar. Samma sak gäller kapslar med fiskolja, som kan orsaka stora problem om de är härsknade av utgånget datum eller om de har förvarats i värme eller direkt solljus.

I syntetiska tabletter och tillskott, så har enstaka vitaminer isolerats från sin helhet, och tillhandahålls tillsammans med kemikalier, vilket är långt ifrån den naturliga kedja av näring som finns i vanlig mat och i en hel, komplett matkombination.


4 saker som är du behöver om syntetisk vitaminer och mineraler …


1. Allt i naturen är tänkt att ätas som hela grönsaker eller frukt och anledningen till det är att alla vitaminer, mineraler, antioxidanter och enzymer är förpackade av naturen för att verka tillsammans i en helhetskedja av reaktioner. Det är bara tillsammans som de ger maximalt upptag och en god hälsoeffekt.


2. Kroppen kan inte tillgodogöra sig syntetiska vitaminer och mineraler på samma sätt som naturlig näring. Senare tids forskning visar att ditt upptag är endast cirka 4-7 procent plus att du också får i dig ohälsosamma kemikalier, tillsammans med de syntetiska tillskotten.


3.Syntetiska vitaminer är fyllda med stora mängder av endast en eller flera vitaminer vilket kan skapa stora obalanser. Du behöver ha balans av alla olika vitaminer och mineraler, eftersom stora överskott kan ge problem i kroppen, istället för de positiva egenskaper som du vill ha del av.

4. Syntetisk tillskott kan ge sideeffekter, på grund av de kemikalier och onaturliga ingredienser som du också får i dig via preparaten.

Read the English Translation: Syntetic Multivitamins can be oxid inside your body www.zarahoberg.se