Svenskarna äter 6 millioner ägg PER timme på påskafton MEN endast 11 procent av dessa är KRAV-märkta!

Svenskarna äter sex miljoner ägg per timme på påskafton och många av dessa ägg kommer från hönor som levt instängda i bur. Hönorna kanske inte heller har fått den föda som de bör äta, då deras fettrika frön eller maskar ofta byts ut mot proteinrikt sojaprotein som skapar sjukdomar, ökar antibiotikan i fodret samt ger ett omega 3-fattigt ägg.

Ekologisk uppfödning tar mer hänsyn till djurens naturliga beteende, där hönan får det foder som hon mår bra, där hönshusen är rena och de lever ett mindre stressigt liv. Hönorna får gå ute och picka mask på sommartid OCH det ökar även köttet och därmed äggens D-vitamininnehåll eftersom D-vitamin skapas från solens strålar.

Samma sak gäller lammköttet som kommer från de lamm som äter det de är avsedda att äta. De är vitala, har god hälsa och är mindre stressade, vilket självklart visar sig på djurets kött. Faktum är att kött från stressade djur, också blir segare och från de som vistats inomhus, så är näringen mindre.

Trots all diskussion om hur viktigt det är med ekologisk mat och odling, så är endast elva procent av alla våra ägg Krav-märkta.

Läs mer på mina kostsajter:

www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.ayurveda-guiden.net
www.picknick-tips.info
www.zarahssida.se
www.zarahoberg.se