Stärkelsesirap (modifierad stärkelse och fruktos) vår nya hälsoförstörare!

Jag har tidigare skrivit om fruktosens toxiska effekt i levern, och då främst majsstärkelsn, som dessutom är GMO-smittad (har godkänts som genmanipulerad inom stora delar av EU och numera även här i Sverige)


Du har väl inte missat den oerhört intressanta och gedigna hälsobloggen, som drivs av min fantastiska vän Sanna Ehdin?


Sanna skriver om detta i gårdagens blogg och har en oerhört bra förklaring på stärkelssirapens påverkan:

Stärkelsesirap (modifierad stärkelse eller fruktos) kan ge fettlever och samma skador som hos en alkoholist – fast man inte dricker något? Det gör att levercellerna blåser upp som ballonger och sprängs – för att sen inte repareras vilket levern annars gör (självläker).


Stärkelsesirap finns nästintill överallt och det är minst sagt oroande att den till och med innehåller GMO och orsakar fetma och andra metabola sjukdomssyndrom. Sorbitol är en annan tillsats som cirkulerar runt i vårt blod och ger en toxisk effekt. Fruktos som tillsätts i maten har sin nedbrytning i levern, där den omvandlas till dåliga fetter. En viktig aspekt som även kommer att växa inom djurhållning och köttkonsumen är urinsyra som bildas från fruktos och som skapar kroniska inflammationer hos både människor och djur.

Man kan också bli sensiterad till fruktos, vilket innebär att ju mer du äter desto effektivare tar kroppen upp det, och ju mer du tar upp desto större skador… Sen blir man även mer känslig för de toxiska effekterna.

Jag har ifrågasatt detta till livsmedelsverket flera gånger och då främst med fokus på GMO i majsstärkelse samt fruktosens toxiska inverkan på levern MEN trots detta så ökar användandet allt mer i våra livsmedel. Det är alltså inte alls konstigt att vi får metabola sjukdomar såsom hjärt och kärlsjukdomar, kroniska inflammationer som fibromyalgi, problem med leverns reningsförmåga m.m. Hur genmanipuleringen påverkas oss har vi inte en aning om och det är så otäckt att livsmedelsverket styr våra rekommendationer, helt utan koll och kunskap om detta.

Besök: Sannas blogg!!!

Läs mer på mina kostsajter:

www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.ayurveda-guiden.net
www.picknick-tips.info
www.zarahssida.se
www.zarahoberg.se