Smör ger lägre blodfetter än olivolja

”Nu visar en ny studie vid Lunds universitet att smör ger en betydligt lägre blodfettshöjning efter en måltid jämfört med olivolja och en ny typ av raps- och linfröolja”

Det blir alltmer känt att påståendet om att ”högt kolesterol” skulle vara en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdom saknar grund och/eller är kraftigt överdriven. Margarintillverkare och läkemedelsföretag som tillverkar statiner påstår det motsatta, såklart.. :)

OM smör och mättade fetter skulle vara ohälsosamt för våra barn, så är det märkligt att vår modersmjölk består av just mättade fetter… Smöret är dessutom en av få fetter som tål höga temperaturer. Däremot, så behövs inte animaliska fettet så länge du kompletterar din kost med tex: kokosolja eftersom det är mätttat.

Jag är glad att jag äter RAW FOOD sedan 8 år tillbaka och då alltså slipper äta alla kemikalier som trycks i våra livsmedel. Kemiska margariner, miljögifter och upphettade, sönderproducerade, högpastöriserade och tillsatsrika livsmedel… Nja, inte om man vill bli pigg, frisk och stark… :) 

Studien kan du läsa här: http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1383&visa=pm&pm_id=1315

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.rawfood-kost.se