Sjukhuspatienter mikrochippade med elektroniska tatueringar

Numera har det faktiskt påbörjats användning av mikrochip inom den amerikanska vården, vilket innebär att människor märks med ett trendigt, högteknologiskt mikrochips, med sensorer. Chippen omnämns som eletroniska tatueringar för att minska patienternas reaktioner och dessa små märken kan sättas på huden oavsett om personen sträcker sig och rör sig.

De lilla kretskorten är mindre än 50 mikrometer tjocka, vilket är tunnare än ett mänskligt hårstrå i diameter. Chippet marknadsförs som ett säkert och enkelt sätt för att övervaka hjärtat och hjärnan hos de patienter som annars kräver väldigtr skrymmande utrustning till sitt förfogande.

Mikroelektronik teknik kallas även för epidermal elektroniskt system (EES) och sägs vara en utveckling som kommer att öka möjligheterna inom bland annat medicinsk sensingteknik. Nyheten om de små tatuerings-chippen och dess användning publicerades nyligen i Journal of Science.


Det oroande kring detta är att flera studier visar att dessa mikrochips kan orsaka cancer. En studie från 2001 visar tex att 1 procent av de råttor som fick chip inopererade utvecklade cancertumörer nära chipets plats. Minst ett dussin djurstudier har gjorts mellan 1990 och 2007 och de flesta kom fram till att mikrochips signifikant ökar riskerna för cancer vid mikrochipets placeringsplats.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se