Resveratrol, druvkärneextrakt hjälpa till att förhindra hudcancer

Forskare från University of Texas Health Science Center i San Antonio har gjort en fascinerande upptäckt där de funnit att vissa frukter och föreningar i grönsaker kan förebygga hudcancer. Resveratrol, som jag skrivit om ett stort antal gånger tidigare, är en kraftfull antioxidant som finns i druvskal och som tillskott med druvkärneextrakt.  D-glukarat, en cellulär detoxifier, kalcium och ellagsyra kan också verka skyddande mot hudcancer.


En ny studie som publicerats i Cancer Prevention Research visade att dessa olika naturliga föreningar har en skyddande effekt på kroppen både om det intas oralt eller om det appliceras lokalt på det utsatta området. Resveratrol har även, på egen hand, visat förebyggande och behandlande egenskaper vid cancer.

Andra kombinationer som jag ofta tipsar om är betakaroten tillsammans med D-vitamin, lykopen och zink. Tillsammans, så skyddar de oerhört bra mot solens strålar och därmed även mot hudcancer. Rätt näring i kroppen tillsammans med lagom solning är alltså väldigt mycket mer potent än kemkalierika solkrämer, särskilt om de innehåller mindre bra nanopartiklar.

Källa: NaturalNews
www.d-vitamin.biz
www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net

www.naturmedicin-guiden.se