Rensa ut högt koppar och tungmetaller med carnosin

Carnosin är en väldigt kraftfull antioxidant, som i många näringsmässiga sammanhang lyfts fram p.g.a dess förmåga att buffra metalljoner. Carnosin kan bland annat ta hand om överskott av zink, till dess att det behövs någonstans i kroppen, samt att det anses ha en avgiftande verkan då det reagerar med vissa metalljoner och bildar ofarliga föreningar. Anledningen till varför buffring av zink är bra vid kopparöverskott är att zink och koppar behöver vara i balans. Om zink är lågt så tar koppar överhanden. Därför rensar man ofta ut överskott av koppar med höga doser zink, dock endast över en kort tid samt i samråd med en kunnig näringsterapeut.

Carnosin kelaterar även ett flertal ämnen, såsom kalk samt metaller som koppar, zink arsenik, kadmium, bly och kvicksilver. Enkelt beskrivet så rensar det alltså ut tungmetaller ur kroppen och kan även driva ut överskott av koppar.

Dock, så bör man även se över leverns funktion då det är viktigt med en frisk lever för att ha god avgiftning. Levern skall även oxidera koppar, så utan en god oxideringsfunktion, så är det lätt att få överskott av koppar.

Läs mer om kost och hälsa:
 
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu