Probiotika-trappa med probiotika av bästa kvalitét

20211021_201508

Probiotika är en av de mest viktiga tillskott som finns på marknaden, och tarmfloran påverkar allt från immunförsvar, matsmältning och näringsupptag till balans på signalsubstanser och inflammatoriska processer. Många sjukdomar är kopplade till mindre bra tarmflora, såsom diabetes, högt blodtryck, inflammatorisk tarmsjukdomar, parkinsons, hudsjukdomar, övervikt med mera.

Det kan vara svårt att finna en bra probiotika, och många billiga varianter av probiotika innehåller få mängd stammar och låg mängd bakterier. För att erhålla god effekt, så bör man köpa en probiotika som har viktiga stammar som tex L.casei. Dessa stammar kostar lite mer, så det är bättre att köpa en bra probiotika, än en probiotika som är billig. Greatlife har exempelvis en riktigt bra probiotika som innehåller 16 stammar, och samtidigt ett innehåll på 20 miljarder bakterier. De probiotika-preparat som innehåller 3 bakteriestammar är väldigt inriktade mot att motverka förkylning eller liknande och passar bäst som förebyggande åtgärd. Om du har besvär i kroppen och vill förbättra din tarmflora, bör du välja en probiotika med 14-16 stammar så att den arbetar bredare.

När en probiotika innehåller 3 miljarder så är det en relativt låg dos, även om det kan låta mycket. Probiotika som är riktigt potenta innehåller ofta runt 20-50 miljarder bakterier. I viss probiotika som används i sjukvården, så kan dosen till och med ligga så högt som 900 miljarder per dag.

Vid histaminintolerans saknas vanligtvis bifidobacterium , och varken histamin eller tyramin bryts ner optimalt. Man kan då använda speciell probiotika som främjar just de stammar som saknas och på så vis bygga upp de obalanser som finns i floran. Detsamma gäller när man saknar de stammar som är viktiga för att tex konvertera serotonin. Det finns även probiotika med både bakterier och tranbär som passar bra för kvinnor som lätt får urinvägsinfektion. Denna probiotika heter MegaFlora Woman

Ett tips är att börja med låg dos probiotika och trappa upp försiktigt. Detta kallas för probiotikatrappa, och innebär att du börjar med låg dos och ökar antalet bakterier, för att på så vis slippa utrensningar. Utrensningar kommer vanligtvis om du har mindre bra tarmflora och har mycket dåliga bakterier som påverkas av probiotikan. Du kan då erhålla gasbildning eller besvär med tarmen på grund av att många av bakterier som är mindre bra dör samtidigt. Det bildas då en hel del gifter från dessa bakterier. När man använder en probiotikatrappa, så minskar dessa besvär och man vänjer tarmen vid alla härliga goda bakterier som förbättrar floran.

Probiotikatrappa kan se ut enligt följande:
Använd först Flora 5-14 i en månad.
Därefter trappar du upp till Flora 20-14 och använder den i en månad.
Du kan sedan trappa upp till Flora 50-14 och fortsätta med den så länge du önskar.

Andra probiotikaprodukter hos Greatlife är Mega Flora, som också har en probiotika för barn. Flora 300-14 är en probiotika som är lite starkare och innehåller 300 miljarder bakterier från 14 stammar. Flora Plus+ är också en rolls royce-probiotika med 20 miljarder bakteriestammar från 16 bakteriestammar. Mega flora och Flora finner du via länkarna nedan:

MegaFlora Kids
MegaFlora
MegaFlora Plus
Flora 300-14
Flora Plus+

Missa inte våra föreläsningar inom just tarmfloran och mikrobiomtest. Se gärna våra föreläsningar via denna länk: Inspelade föreläsningar och kurser med Zarah Öberg

Om du önskar mäta din tarmflora i ett mikrobiomtest som mäter med speciell DNA-teknik, så bokar du tid/provtagning via vår bokningsmail: tidsbokning@zarahssida.se