Polyfenoler från äpplen kan förbättra födoämnesallergier!

Extrakt från äpplen som är rika på polyfenoler kan minska eller förhindra en allergisk reaktion från födoämnesallergener, detta enligt en ny studie genomförd på möss.  

Om resultaten kan upprepas hos människor, så kan polyfenoler från äpple skapa hopp för det ökande antalet människor som lider av allergiska sjukdomar. Uppskattningsvis så lider åtta procent av barnen i EU lider av allergier (Källa: Europeiska federationen för Allergi-och Airways sjukdomar patientorganisationer)


De vanligaste livsmedelsallergenerna ingredienser är tex varor som innehåller gluten, fisk, skaldjur, ägg, jordnötter, sojabönor, mjölk och mjölkprodukter inklusive laktos, nötter, selleri, senap, sesamfrö, och sulfiter.


Source: Clinical & Experimental Allergy
June 2010, Volume 40, Issue 6, Pages: 942-950
“Polyphenol-enriched apple extract attenuates food allergy in mice”
Authors: A. W. Zuercher, S. Holvoet, M. Weiss, A. Mercenier

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se