Övervinn sötsuget med ekologisk kokosolja!

Kokosoljan är ett helt fantastiskt sätt för att minska sötsuget, främst eftersom det mättade fettet ger mättnad men också för att det stabiliserar blodsockret och ger bra byggstenar till cellmemebran, hjälper till vid transport av hormoner, upptag av fettlösliga vitaminer m.m. Vid diabetes, vegetarisk kosthållning eller sockerberoende så kan kokosoljan vara ett bra alternativ till tex nötter och frön eftersom nötterna också innehåller kolhydrater som kan trigga igång ätandet (tex i de relativt söta cashewnötterna). Kokosolja används därför i flertalet viktminskningskoncept, främst för att övervinna just sockerberoende.

Kokosoljan består av mättat fett, trots att det kommer från växtriket, vilket är en egenskap som den delar med kakaofettet.  Kokosoljan kommer från kokosnöten, som är ett frö, som tål temperaturer (p.g.a. sitt sätt av växa) och därmed är ypperligt i matlagning som kräver högre temperaturer eller om du är vegan, laktosintolerant och vill undvika mjölk som finns i riktigt smör.

De silvriga paketen i butiken som är döpta till kokosfett är dock bara slaggprodukterna från kokosen, så köp en bra olja om du ska använda kokosolja. Mitt tips är att köpa det som holistic har, eftersom den är rätt billig, ekologisk, av bra kvalité och helt enkel superbra: Holistic Kokosolja

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.receptkoll.se