Öka fertilitet och spermans prestande med morötter

Jag har tidigare skrivit om vikten av zink för god spermaprestanda, samt den goda hjälp som fertiliteten får från akupunktur, vila och riktigt bra, näringsrik, ekologisk kost samt en giftfri livsstil. Det bästa man kan göra är att leva som om man redan är gravid, dvs ta samma tillskott, äta ren bra mat, sova mer och vila mer etc. 

Nu visar dessutom en ny studie att morötter kan stödja männens fertilitet. Forskare har undersökt hur intag av frukt och grönsaker påverkar spermans prestanda och resultatet visar att morötter ger det bästa övergripande resultatet. Den positiva effekten kommer från morötternas karotenoider, dvs de föreningar som ger morötterna deras orangeröda färg. Forskarna studerade 200 friska män och fann att morötternas karotenoider ökade spermans prestanda med så mycket som 6.5-8 procent. Med prestanda menas tex spermiens förmåga att simma ända fram till kvinnans ägg. Spermier med dålig prestanda når oftast inte fram.

Vid infertilitet hos kvinna, läs mina tidigare inlägg om akupuntur och agnus castus.

Läs hela artikeln hos Dailymail:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2480431/The-secret-healthy-sperm-CARROTS-Study-finds-boost-performance-fruit-veg.html

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu