Naturliga metoder för att förebygga och behandla njursten

Njursten består av kalcium, urinsyra eller aminosyran cystein. Detta för att förändringar i kosten, också kan minska riskerna för njurstensbildning. En diet som är försurande kommer automatiskt att skapa den miljö som njurstenar trivs i och bildas i, medan en basisk kosthållning gör det motsatta. Läsk, kaffe, alkohol, högt intag av försurande rött kött, produkter som innehåller majssirap m.m. är försurande. Även stress och högt antal träningstimmar är försurande och kräver basisk kost, i samband med återhämtning, antioxidanter och god sömn (för melatoninproduktion).

Vissa frukter och grönsaker har en mer basisk effekt, medan andra är mer sura. Det är dock inte alla hälsosamma livsmedel som passar för de som har ökade risker för njursten. Livsmedel som rabarber, spenat, gröna betor, ängssyra, grönt te och choklad kan bidra till njursten, eftersom de innehåller höga halter av oxalsyra.


För att motverka njursten, så bör du minska ner på försurande produkter och råvaror med oxalsyra. Drick mycket rent vatten och tänk på att inte springa på toaletten för ofta.

Symtom på njursten kan vara illamående och kräkningar, smärta i nedre ryggen och / eller buken och blod i urinen. Det finns naturliga huskurer som kan lösa upp njurstenar, som kan hjälpa kroppen att eliminera stenarna snabbare och som kan minska den smärta som uppstår i samband med njursten.


Ett naturläkemedel som ofta används är baserat på älgört, Sarsaparilla, joe-Pye och groblad som hjälper till att eliminera överskottet på urinsyra från njurarna. Flera vetenskapliga studier har verifierat verkan från gullris, johannesört, småborre, åkerfräken, nässlor, rölleka m.m.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se