När det anordnas inspirationsevent i så olika samhällen, folkgrupper, religioner och ekonomiska förutsättningar, DÅ har man skapat ett koncept som kommer förändra världen!!!

Nu har äntligen gårdagens Tedx-event sjunkit in och förutom mitt inlägg om 9 steg till en bättre miljö, så har mina inlägg handlat om allt från influensan till sötningsmedel och kemiska margariner.

Gårdagens Ted-talare var:
Hans Rosling – Professor i global hälsa på karolinska samt grundare till gapminder.
Kristina Höök – Chef över ett framgångsrikt utvecklingsföretag inom mobilt telefoni. Alexander Lervik – En av sveriges främsta designers som talade om framtidens printningsmöjligheter.
Johan Rockström – Talade om de klimatförändringar som jag bloggade om igår.
Glimpse –  Det urhäftiga fotografgänget Glimpse fotar minst sagt annorlunda utstyrslar.
Petra Wadström – Grundare till solvatten.
Anders Wilhelmson – Arkitektur och design.
Martin Forsling – Technologi
Christina Öhman – IT
David Bismark – Elektronisk votering
Edna Eriksson – Mänskliga rättigheter (human rights)

… och sist men inte minst … Petter Berndalen som spelade en GRYMT bra blandning mellan trummor och folkmusik. Det var dessutom oerhört kul att Tedx ansvarige, Bruno Giussani berättade mera om Ted och Tedx och att vi hade hedersbesök av ett 16-årigt geni inom elgitarr.

*skratt* … Underbar blandning som ni förstår… MEN… det som fångade mig allra mest på hela dagen var att Tedx till och med har spridit sig till de små, afrikanska byarna.

När det anordnas inspirationsevent i så olika samhällen, folkgrupper, religioner och ekonomiska förutsättningar, DÅ har man skapat ett koncept som kommer förändra världen!!! 

Se alla videor och andra fascinerande Ted-talks på www.ted.com