Motverka diabetes med alkalisk kost och adaptogena örter


Konventionella metoder för behandling av diabetes inkluderar kost och medicinering för att kontrollera insulin och blodsocker men en mer holistisk syn kan förhindra biverkningar från läkemedel. Robert O. Young, PhD, är känd för sitt arbete inom diabetesvård och förebyggande arbete inom diabetes. Det han främst fokuserar på är att upprätthålla rätt pH-balans för att på så sätt få en mer effektiv och långsiktig diabetesbehandling.


pH-balansen balanseras upp med alkaliska livsmedel, motion och användning av kosttillskott som passar för diabetes. Zink och krom ökar exempelvis de receptorer på cellen som tar emot glukos och insulin. Alkaliserande mat inkluderar de flesta grönsaker, och frukter som citroner, grapefrukt, tomater och avokado samt nötter, mandel och grönt te.

Sura livsmedel är oftast baserade på socker, alkohol, kaffe och vetemjöl liksom de flesta proteinkällor som kött och mejeriprodukter. Ökat intag av alkaliska råvaror minskar insulinbehovet och merparten av de som verkligen förändrar sin kost, kan sluta med insulin som läkemedel. Testpersoner i Robert Young´s studier minsade också i vikt och hade lägre blodtryck och kolesterol efter avslutad behandling.


Betydelsen av god diabeteskost belystes i en nyligen genomförd studie, som redovisades i augusti 2011 i tidsskriften American Journal of Clinical Nutrition. Studiens testpersoner fick minska sitt intag av rött kött. vilket påvisades ge goda effekter. Detta sannolikt på grund av att det röda köttet är syrabildande (pH 4) och dessutom ger högt intag av mättade fetter. Sen är det säkerligen stor skillnad mellan ekologiskt gräskött/naturbeteskött och konventionellt kött, men de har båda en försurande egenskap oavsett.

Diabetes kan även behandlas med adaptogen örter somTulsi eller holy basil. Tulsi används mycket i Indien, och studier visar att det ger signifikant lägre blodsocker både på morgonen och efter dagens övriga måltider. Tulsi bidrog också till lägre kolesterolvärden hos testpersonerna.

Källa: NaturalNews

Mer om diabetes: Kolhydrater

Mer om kost, näring och medicin:


www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se