Mjölkfritt, glutenfritt, jäst- och äggfritt surdegsbröd och rågbröd från Friends of Adams

Vi har testat en mängd olika glutenfria produkter och bröd genom åren och mycket glutenfritt har en hel del brister. Det första och kanske mest viktiga att tänka på är att många glutenfria produkter innehåller vetestärkelse, majsstärkelse eller potatisstärkelse samt mindre bra val av resterande ingredienser. Det andra är att de ofta är smuliga och väldigt svåra att skiva.

Vår stora favorit är Friends of Adams. Friends of Adams har stängt sin butik vid Hornstull men det går bra att hämta sin beställning på deras bagerie eller så levereras beställningen till närmsta ombud. Produkterna säljs även på ett stort urval av butiker såsom flertalet Ica Maxi i Stockholmsregionen samt våra favoritbutiker, Paradiset.

Vi har testat alla Friends of Adams mjuka bröd och favoriterna ser du nedan. Fördelen med dessa är att de är glutenfria, mjölkfria, laktosfria, fria från ägg och jäst samt helt fria från vetestärkelse. Dessa tre favoriter är bakade på bra, näringsrika och hälsosamma råvaror. Det kan alltså inte bli bättre (eller jo, de skulle givetvis vara ännu snäppet bättre om de även var ekologiska)  :)

21737699-origpic-8f020f

Glutenfria Grova Frallor är en riktig favorit. De är bakade på durramjöl, rismjöl, pumpakärnor, sirap, solrosfrön, linfrön, sesamfrö, jäst, psylliumfröskal, nyponskalmjöl, salt och vatten. De håller ihop fint och är jättegoda.durramjöl, rismjöl, pumpakärnor, sirap, solrosfrön, linfrön, sesamfrö, jäst, psylliumfröskal, nyponskalmjöl, salt.35463013-origpic-fb15ceNästa favorit är Glurenfri Dansk Surdeg, ett surdegsbröd som är smakrikt och väldigt gott och smulfritt. Danskt surdegsbröd bakas av majsmjöl, pumpakärnor, rismjöl, sirap, bovetemjöl, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, psylliumfröskal, jäst, nyponskalsmjöl, surdegspulver av ris, salt, natriumbikarbonat, spiskummin och vatten.

21690888-origpic-41facd

Vår sista favorit är Glutenfri Grov Limpa som bakas av durramjöl, rismjöl, sirap, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, sesamfrö, jäst, psylliumfröskal, nyponskalsmjöl, salt och vatten. Denna är, liksom ovan nämnda, jättegod och väldigt matig.

Läs mer om: friendsofadams.se