Mjölkfri, glutenfri, sockerfri, äggfri tårtbotten utan nötter och soja

20190105_233314

Vi har testat oss fram för att finna en riktigt god tårtbotten, som också är fri från mjölk, gluten, soja, nötter och ägg  plus att den är helt sockerfri, sötad med frukt (i detta fallet med banan). Den är otroligt enkel och tar cirka 1 timme att göra.

Du behöver:
100 gram ekologisk kokosolja
6 dl ekologisk ris. och kokosmjölk
5 dl ekologiskt bovetemjöl
2 dl ekologiskt kokosmjöl
4-5 ekologiska bananer
6 tsk ekologiskt bakpulver
3 msk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa till dess att du har en jämn smet. Häll smeten i en form och grädda kakan i ugnens nedersta del i cirka 60 minuter. Du kan sedan välja fyllning baserat på vad ni gillar. Vi använde fyllning med två olika lager. Det ena var chokladkräm gjord på avokado, banan och kakao, och den andra var baserad på kokosgrädde, frystorkade hallon, frystorkade jordgubbar, carob och chiafrön. Ett tips för mer barnvänlig fyllning är att mixa kokosyoghurt med ekologisk frukt såsom banan eller jordgubbar.
Se recepten nedan.

Mjölk- och glutenfri chokladkräm

6 ekologiska avokado
3 ekologiska bananer
5 msk ekologisk kakao
(du kan även ha 4-5 msk carob i om du önskar lite mer kolasmak)

Blanda alla ingredienser och mixa 4-5 minuter till dess att du har en jämn chokladkräm.

Kokosgrädde med chia och torkade bär

4 förpackningar med ekologisk kokosgrädde
4 msk ekologiska chiafrön
2 dl frystorkade hallon
2 dl frystorkade jordgubbar
6 msk ekologisk carob

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Om du önskar en något sötare fyllning, så kan du söta med 1 msk ekologisk honung.

[fb_button]