Lutein sänker nivåerna av oxiderat LDL-kolesterol och förebygger åderförkalkning

Lutein har länge varit känt som ett kraftfullt näringstillskott vid synproblematik såsom makuladegeneration. I många kosttillskott finns lutein från blåbär som ingrediens och lutein används även i högre doser som utvunnet extrakt.


En ny studie som publicerats i The Journal of Nutrition visar på hälsofrämjande antiinflammatoriska och antioxidanta fördelar vid intag av lutein, då främst genom att det minskar plackbildning och oxidering av LDL-fetter.


Genom minskat plack och förbättrade nivåer av bra fetter, så kan lutein förebygga hjärtsjukdomar och inflammation i kärlen. Lutein finns främst mörkgröna bladgrönsaker såsom spenat, broccoli, grönkål och vitkål. Plackbildning kan även motverkas genom tillskott av proteasenzymer, som bryter ner plack och slagg i kärlen.


Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org
www.vitaminochmineral.se
www.skoldkortel.info