Lågt vitamin D-status kopplat till ökad risk för typ 2-diabetes

I en studie med 9 841 personer, varav 810 utvecklade typ 2-diabetes (29 års uppföljning), syntes lägre 25 (OH) D koncentrationer hos de testpersoner som utvecklat diabetes. Denna slutsats styrktes även i en meta-analys.
 
Reference: ”Low 25-Hydroxyvitamin D and Risk of Type 2 Diabetes: A Prospective Cohort Study and Metaanalysis,” Afzal S, Bojesen SE, et al, Clinical Chemistry, 2013 Feb; 59(2): 381-391. (Address: Department of Clinical Biochemistry, Herlev Hospital, Copenhagen University Hospital, Herlev Ringvej 75, DK-2730 Herlev, Denmark. E-mail: boerge.nordestgaard@regionh.dk ).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu