Läckande tarm och bechterew, spontanartrit och reumatiska sjukdomar

Bechterew, även kallad spontanartrit, är en sjukdom som drabbar kvinnor oftare än män. De flesta människor som insjuknar påvisar en ökning av äggvitekomponenten HLA B27. Sannolikt så beror detta på att männen lider av en prostatainfektion (prostatit) medan kvinnor ofta har en urinvägsinfektion (urethrit) precis innan sjukdomen bryter ut. Andra sjukdomar som förknippas med bechterew är hudsjukdomar såsom psoriasis, inflammationer i tarmen såsom Mb Chron och ulcerös colit och allmänna reaktioner i ryggpartiet liknande de smärtor som uppstår vid ischias samt inflammation i leder och muskler.

Som näringsterapeut utgår man från att bechterew är en sjukdom som orsakas av läckande tarm, LGS. LGS är ett symtom som uppstår vid tarmsjukdomar och vid extremt dålig tarmflora och överkänslighet mot födoämnen. När irritation uppstår på tarmslemhinnan, så skapas en porösare slemhinna, där avståndet mellan cellerna ökar. Denna ökning innebär att tarmslemhinnan inte längre skyddar mot det skräp och den osmälta mat som skall hållas borta från blodet. Det ”läcker” alltså ut skräp via slemhinnan, tarmväggen och ut i blodet. Det är också detta scenario som skapar autoimmuna reaktioner ute i kroppen eftersom immunförsvaret försöker bryta ner det slagg och de immunkomplex som finns i blodet och som lagras in i vävnaderna. Observera att läckande tarm INTE är detsamma som tarmläckage, där tarmen läcker ut avföring.

Alla av ovan nämnda symtom förknippas alltså med en reaktion från ummunförsvaret, där det uppstår små inflammationer på grund av slagg som ansamlats i vävnaderna. Vid dessa små inflammationstillstånd, uppstår smärta, värmeökning och allmän stelhet.

För att motverka denna problematik, krävs att matsmältning och tarmproblematik tas omhand, framförallt om det förekommer candida, födoämnesallergier, förstoppning o.s.v. Sedan behöver man bryta ner slagget i kroppens vävnader och blod, vilket är en förutsättning för att kroppens immunförsvar skall lugna ner sig, och för att vävnaderna skall städas från de ämnen som aktiverar reaktionen. Ett alt. för att bryta ner slaggen är att använda proteasenzymer som tas mellan måltiderna. Samråd med en näringsterapeut för att genomföra denna behandling. Ev. kan du behöva läka tarmslemhinnan med tex. biotin, laktritsrot och zink etc. 

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu