KSM-66, för minskad stress, ökad sexlust och balansering av hormoner

När man vill testa att balansera upp sina hormoner på egen hand, så kan man framförallt använda sig av bioidentisk progesteronkräm och ashwaganda, samt även bidrottninggele eller andra fytoöstrogenrika kosttillskott/naturläkemedel.

Ashwaganda är en adaptogen ört som minskar kroppens frisättning av kortisol om/när produktionen ligger för högt. Om den istället ligger för lågt, så balanserar den upp kortisolfrisättningen. Detta gör att många får god effekt av ashwaganda, främst efter 6-8 veckors användning då det krävs ett par månader för fullgott resultat.

Anledningen till att kroppens hormoner balanseras upp är att ashwaganda har en god effekt på just kortisolfrisättningen och att den hindrar de kortisoltoppar som uppstår vid stress. Långvarig stress bränner inte bara ut binjurarna så att produktionen i förlängningen blir låg (symtom som trötthet och utmattning), utan den lakar även ut könshormonerna, då progesteron (könshormon) och DHEA är förstadie till både kortisol, östrogen och testosteron. Det progesteron som bildas i kroppen ska alltså räcka till mycket, men vid långvarig stress, så räcker det endast till kortisol och inte till könshormoner. Resultatet blir att värden på könshormoner blir låga, samt att kortisol i förlängningen blir lågt när binjurarna inte längre orkar hålla den höga produktionstakten.

När ashwaganda tar bort de toppar som bränner ut systemet, så kan det återhämta sig och fungera bättre. Ofta innebär det att balanseringen av hormoner fungerar bättre och att kroppen blir piggare och friskare.

KSM-66 innehåller ashwaganda och det unika med den, jämfört med liknande produkter, är att utvinningsprocessen gör att det utvinns 5% verksamma ämnen, istället för endast 2% som finns i liknande produkter. Detta för att effekten blir bättre och att resultatet blir mer tydligt. Produktionen är dessutom väldigt skonsam och utgår från gammal ayurvedisk tradition, där man är försiktig med höga temperaturer och behandlar örter så skonsamt som möjligt.

Läs gärna mer om produktionen och hur KSM fungerar på deras hemsida: www.ksm66.se

Om du har svårare hormonella besvär, så är det lämpligast att göra ett labrixtest och mäta hormoner för att på så vis se var problemet ligger. Baserat på dina provsvar, så kan vi sedan lägga upp en personligt anpassad plan. Det räcker sällan med endast KSM66 eller bioidentisk progesteronkräm när det finns långvarig obalans, utan då det bra att undersöka problemet närmare och ha en bra plan som är baserad på just dina provsvar.