Kosttillskott 60 000 gånger säkrare än läkemedel

En ny undersökning som publicerats av ANH (Alliance for natural health) visar att kosttillskott är bland det mest säkra vi kan använda, medan läkemedelsintag visar på motsatt effekt. Media är bra på att lyfta de studier som visar på mindre bra egenskaper hos olika kosttillskott, men det bör påpekas att stora studier oftast baserar på tillskott som är mindre bra och från de stora aktörerna som säljer billigt och på pall, dvs i stora mängder. De aktörer som är seriösa och duktiga, har både kontollerade tillskott och rena, naturliga och ekologiska ingredienser. I de flesta fall är de renare och mer näringstäta än den mat vi äter, vilket är intressant, men oroande. Det är alltså ett fantastiskt sätt för att boosta kroppen så att den får det material som den behöver till reparation och återhämtning samt för immunförsvar m.m.

Artikeln visar också att läkemedel står angivet längst ner på listan och att de hör till de minst säkra saker vi kan inta. I listan presenteras de till och med som farliga, vilket naturligtvis beror på vad det är för läkemedel, doseringar m.m. Baserat på både denna studie och tusentals andra studier, så är det oerhört märkligt att inte detta lyfts i media, istället för att man lyfter kosttillskott som är gjort på de näringsämnen som kroppen är uppbyggd av. Visst är det viktigt att de tillskott som är oseriösa presenteras så att konsumenten undviker dem, men så är det ju i alla branscher, d.v.s. att en del människor vill tjäna pengar på människors okunskap istället för att göra gott. Alla de som gör bra saker och har bra produkter hamnar i samma fåra som de svarta fåren, vilket är som att jämföra ekologisk frukt med processad mat och säga att det är samma sak.

Ofta handlar det om vem som betalat för studien och vem som betalar annonserna i tidningen du läser. Sen är det absolut så att läkemedel kan ha en funktion i akuta situationer och/eller för att tillfälligt dämpa ett symtom. Den ödmjukheten är viktig att ha, för det kommer alltid tillfällen i livet då vi alla är glada över att vi har en fantastisk sjukvård, högkostnadsskydd och läkemedel som kan dämpa de värsta symtomen vid svår sjukdom. Det viktiga, som jag ser det, är att långsiktiga läkemedelsbehandlingar inte blir ett substitut för den livsstilsförändring som kroppen behöver för att bli frisk. Vi behöver ta eget ansvar och förändra det som är orsaken till att sjukdomen har uppstått.

För att återgå till kosttillskott, så i de bästa världarna, skulle vi ha mat som innehåller den näring vi behöver, men så är tyvärr inte fallet. Vi hettar upp maten i så höga temperaturer så att näringen förstörs, samtidigt som vi köper mer och mer processad mat där näringen är nästintill obefintlig. Att sedan lägga till sämre matsmältning vid stress, minskat näringsupptag vid tarmproblematik och dålig tarmflora m.m. gör näringstillförseln ännu mer knapphändig. Vi odlar också grönsaker och andra grödor i gödseltråg istället för i marken där mineralerna finns samt att vi skördar dem för tidigt istället för att låta dem växa kvar på näringskällan (grenen eller i marken) tills dess att den är helt mognad. Detta ger grödor med sämre näringsinnehåll, sämre smak och mindre lukt. För att inte tala om all besprutning och alla kemikalier som krävs, och att vi importerar grödor som är på andra sidan jorden. Om du äter helt ekologiskt, enligt säsong och med lätt och försiktig tillagning… ja då kanske du får i dig det du behöver… förutsatt att du är helt frisk och ostressad förstås… för annars behöver du extra näring och då faller det igen… :)

Den stress och de gifter vi utsätts för gör att kroppen kräver mer näring och bränner större andel mineraler och B-vitaminer än förr i tiden.. Och vem, i denna världen, är inte stressad, har gift i golvlimmet hemma, vanligt schampo eller andas in avgaser…? Men det är klart… då kan man stressa vidare och sova mindre så man hinner… för om jag blir sjuk kan jag ju ta ett läkemedel… som gör att näringsbehövet ökar ännu mera ;) Skönt att det kommer studier som visar att tillskott är bra, så att fler börjar använda dem. Man märker skillnaden direkt och sen vill man inte sluta ta hand om sig mera.. :)

Lite intressant tillägg är att artikeln på ANH även visar att man löper i genomsnitt 797 940 gånger ökad risk för att dö av rökning än om man konsumerar kosttillskott….

Läs mer på ANH:
http://www.anh-europe.org/news/anh-exclusive-natural-health-products-ultra-safe-and-
drugs-as-dangerous-as-war

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu