Jävdebatter i Bo Zachrissons blogg och Annika Dahlqvist

Nu är det full debatt i Bo Zachrisson´s blogg, gällande alternativmedicinen och SJÄLVKLART, så är Bo´s yttranden lika kompetenta och hans frågor lika viktiga som alltid…

Samma sak, gäller Annika Dahlqvist som är en bra förebild, då hon står för sin åsikt oavsett hur mycket förolämpningar och elaka kommentarer som hon får. Och ja, vi är många som får stå ut med den här ”jag vet bäst-kampanjen” som Sveriges toppmänniskor använder sig av. Sanna Ehdin har haft  mycket problem genom åren, då förtal och förförljelse har kantats hennes vardag… OCH min mail går varm med folk som är livrädda för att de ska sluta tjänar pengar på sina mediciner och skräpmat.

Istället skall alla vara tysta, snälla, luta sig mot regeringen och alla statliga instanser och nåde den som råkar uttala sig om läkemedel, vaccering, elektromagnetisk strålning och tillsatser… Istället för att välkomna nya kunskaper och krafter, så är det tre P:n som styr… Pengar, Prestige och Politik. 

Att det skulle handla om omtanke för den enskilda individen är långt ifrån sanningen och jävsituationer liknande den som beskrivs i Bo Zachrisson´s blogg är mer vanliga än man någonsin kan tänka sig… Margariner, kolestrolsänkande mediciner, mediala vridningar och skrämsel artiklar, vaccineringspropaganda, tillåtna tillsatser m.m.m.m…. Är bara ett FÅTAL av de saker som har många saker som grundas på kommersiella skäl. 

Så jag säger bara… Tur att det finns modiga människor som vågar sticka ut för andras skull… för hur skulle den här världen annars se ut! 

Mitt inlägg i Bo Zachrisson´s blogg är följande:


I många länder man skolmedicin som en sista utväg, med alternativa och naturliga tillvägagångssätt som första behandling. Där sker också samarbete mellan de olika lärorna och en stor ödmjukhet kring de som är praktiker kontra de som är teoretiker.


Skolmedicinen härstammar ju från alternativa metoder, vilket gör skolmedicinens ”pedistal-tänk” minst sagt förvånande och anmärkningsvärt.


Flera personligheter inom läkaryrket (… samt flera yrkesroller i samhället… ) sätter sig själva på pedistal och säger sig vara ”färdigutbildade”, vilket jag tror är oerhört farligt för egot och utvecklingen.


Att anse sig som klar och färdig, visar på oviljan att uppdatera sig och se nya kunskaper och lärdomar som intressanta istället för hotfulla! 


Läs blogginlägget via denna länk:

http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/dan_
larhammrs_dolda_jäv#comments


Mitt inlägg i Annika Dahlqvist´s blogg är följande:

Det finns vissa människor i det här landet som brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa… De varken tjänar på det eller får cred för det, utan får stå ut med glopord, som är förfärliga. Att människor som är högt uppsatta ens kan ta sin energi till att smutskasta dessa eldsjälar visar på hur sjuk den här världen är.


Att man ens sätter etikett på utbildning på det sätt som vi gör i Sverige är märkligt och förolämpande. En akademisk utbildning är visserligen oerhört kraftfull MEN det spelar absolut ingen roll om man varken har sociala färdigheter, ett holistiskt synsätt, värme och lyhördhet i det man gör och vill påverka.


Jag tycker att både Bo och Annika är fantastiska som vägar stå för sig sak. Sen är det säkerligen vissa saker som rent biokemiskt inte kan gälla för en generell rekommendation. Men tar man upp den diskussionen, så känns de råd som Svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket långt mycket mer brådskande att uppdatera. De är så långt efter så man blir mörkrädd  men det kanske inte är så konstigt eftersom de uppenbarligen lägger mer tid på att fälla hjälpande människor än att hjälpa de som faller…!

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/dan_larhammar
_lierad_med_läkemedelsindustrin#comments

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu