Inspireras av nya råd och rön

De olika varianter av viktminskning och hälsoråd som tidigare har förkastat fetrik mat, är numera allt mindre representerade i hälsobranschen. De fetter som Svenska folket äter kommer även från mättade fetter (som hjärnan byggs upp av…), samt att vi blir alltmer restriktiva mot ligntvarianter, sötningsmedel och socker.


Bregott och Smör är det som jag rekommenderat under en längre tid eftersom det är de källor som kan ge dig ett naturligt fett och därmed en hälsosam energikälla. Dessa två varianter ökar kraftigt på markanden, vilket flädjer mig oerhört. De oljor som inte tål höga temperaturer uppmärksammas allt mer och kunskapen om hur och när fetterna skall användas blir bättre och mer djupgående.


Enligt Svenska konsumenter, så visar nya studier på att glutamat i maten nästintill tredubblar risken för överviktig, vilket är minst sagt anmärkningsvärt. Glutamaten är en utfyllnad för andra smakbärare som tex: socker och sötningsmedel MEN kan naturligtvis helt uteslutas genom att vara vaksam på vad som finns i halvfabrikat och snabbmat samt att noggrant läsa innehållsförteckningarna på butikernas produkter.