Infrarött ljus mot depression och smärta!!!

Jag har fått många frågor om infrarött ljus den senaste tiden, varav en av dem var igår pch en idag, så nu lägger jag ut informationen här. så att ni alla kan läsa.

Jag har använt mig mycket av infrarött ljus, då särskilt i norge, där det är väldigt vanlig… :) Det är en form av elektromagnetisk strålning som ligger strax över synligt ljus i våglängdsområdet 700 nm och uppåt.


Det används som ljus och energi när det behövs påfyllning, främst eftersom stora delar av solens energi kommer från det infraröda frekvensområdet. Infrarött ljus används även ofta i en sk. infraröd bastu, vilket används mot smärta, depression m.m. När du står i direkt solljus och blir alldeles varm i kroppen, så är det infrarött ljus som absorberas från solen. Det är inte detsamma som vanligt ultraviolett ljus, som kan skada huden, vilket gör att det är ett skonsamt sätt för att behandla.


Infrarött ljus är detsamma som infraröda strålar som är långvågig strålningsvärme, som värmer områden, saker eller kroppsdelar utan att värma luften som finns omkring. Istället så absoreras värmen av materia och vätskor (alltså även våra kroppar).


Infrarött ljus används ofta inom brandkåren, eftersom rök är mer genomskinligt när du lyser med infrarött ljus. Används även i nattkameror, bildförstärkare samt värmedetektorer eftersom värmen är knuten tilll materian i din kropp, ej till luften omkring.


Det finns även material som beter sig bakvänt för infrarött ljusera används i tex linser eftersom de bryter ljusstrålar bakåt, där annan materia bryter dem framåt.


Jag tror att detta bara är början på MÅNGA nya tankessätt och användningsområden för ljus i största allmänhet. Senare forskning har påvisat att det är möjligt att saker går snabbare än ljusets hastighet.


I en forskningsstudie i Malmö genomfördes nyligen ett försök, där det visade sig att atomerna var så snabba, så att de transporterades mellan A och B så fort, så att de var tillbaka på A innan de ens hade startat!!!

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se