Hypnos och nya mönster

Idag har vi lärt oss hypnos och jag är HELT såld… NLP är helt fantastiskt intressant men oj så trött min hjärna är nu, ska ni veta.


Hypnosen, som var dagens ämne, bygger mycket på att skapa rapport som är detsamma som att känna behörighet, trygghet och lugn inför en människa. Rapport, uttalas rappå och kan skapas genom att andas i samma takt, att spegla varandras rörelser, matcha dem eller helt enkelt fråga genuina frågor och berömma individen.


För att skapa ett tillstånd med hypnos så krävs rapport och en känsla av samhörighet. Du kan se det tydligt hos de som känner varandra bra… att de går eller andas i samma takt, gestikulerar likadant eller fyller i varandras meningar.


Våra hypnostimmar var det häftigaste jag någonsin har gjort men det känns som att jag inte har sovit på flera dygn, så mycket trötthet gav det. ALLA i hela gruppen var nästan likbleka i slutet på dagen, så det är kraftfullt, det vill jag lova.


En annan sak som fastnade hos mig idag var när Ulrika sa att du behöver vara trygg för att kunna vara ärlig och du behöver reflektera för att skapa medvetande.


Många människor bara jäktar genom livet och hinner aldrig stanna upp för att andas, fundera över vad de vill med livet och som Ulrika beskrev det… ”Du kan aldrig skapa medvetenhet, känna känsla av vad du vill i livet och skapa förändring om du inte tar dig tid för reflektion, för det är när du är stilla och medveten som DU bestämmer vad du vill. När du är i stressat tillstånd så kan du endast tänka och agera utifrån gamla mönster”


Nu förstår jag alltså varför en del personer i min närhet inte kan tänka i nya banor och skapa en ny vilja, ny väg och ny livsstil… De har helt enkelt inte rätt förutsättningar utan gör bara så gott de kan utifrån deras egen karta!

Läs mera på: www.kostkoll.se