Höstig matlagning

Hej söta ni!

Visst är det väl fantastiskt mysigt ute idag? Solen skiner, jag är på väg ut på promenad och livet är bara underbart!

Har ni provat att rosta höstkastanjer tillsammans med era småttingar? Det är kanongott och roligt att göra tillsammans… och inslaget av vardagsmotion skall inte heller förminskas.

Igår användes min dag till att fota alla härliga laktos- gluten och sockerfria recept och det skedde på min alldeles förträffliga restaurang *skratt* på Kungsis. Mia och jag tillbringade hela dagen med stora hjärtliga skratt och det slog mig… Jag skrattar kanske 100 gånger på en dag… lever hälsosamt ALLTID och tänk då vad gammal jag kommer att bli *skratt igen*

Recepten kommer ni att hitta på Valio´s nya sajt Det laktosfria köket… Jag är ju deras lilla kock och hälsotalesperson och älskar deras produkter. Inte helt oväntat eftersom jag är laktos- och glutenintolerant på grund av min Crohn´s. Mina recept bygger oftast på tomat- och fond baserade rätter men laktosfria produkter är kanonbra oc h det kommer ofta nya, roliga produkter.  

Jag fick frågan/kommentaren om hur man reder med bovete och linser… och det är enkelt mina vänner. Ni tar bara 1 msk boveteflingor eller röda linser istället för det ”vanliga” vetemjölet. Linser och bovete har samma egenskap som mjölet… dvs: det binder vätska. 

… och vet ni vad.. ? Jag ÄLSKAR mitt nya smycke från Studio Helene. Det är ett långt halsband med ett stort, vackert hjärta. Det är egentligen ett adoptionssmycke och jag har funderat på att jag ska ha det på mig eftersom jag tänker på alla som är adopterade… och som inte är det… Det finns ju så många ensamma barn ute i världen som skulle behöva värmen från ett stort, vackert hjärta :-)
 
Nu ska jag ut i solskenet… Ha en underbar dag kära, söta ni…

Kram Zarah