Hälsoevent om superfruits och mangostan

Idag har vi ett hälsoevent om superfrukter, naturligt koffein (taurin), aloe vera och superfrukten Mangostan.


Taurin är en organisk syra som finns naturligt i kroppen hos både människor och djur och har som uppgift att reglera hjärtat och musklerna. Det förekommeri naturliga animaliska livsmedel samt som tillsatt i tex energidrycker istället för koffein.


Serotoin utsöndras av hög påfrestning som metabol effekt på musklerna och detta begränsas av taurinet. Under hög fysisk ansträngning, utsöndrar kroppen en viss mängd serotonin, ett hormon som medför katabola reaktioner i muskelvävnaden. Taurin begränsar utsöndringen av detta hormon vilket medför att tröttheten minskas samt är bra för blodsockret


När det gäller superfrukter så är den nya grymma vinnaren mangostan i startskottet på marknaden. Frukten kallas för ”frukternas drottning”, har inget samröre med mango, är en tropisk växt i arten clusiaväxter och härstammar från sydöstra Asien.


Mangostan odlas på ekologiskt vis, växer som golfbollsstora bär på fruktträd och har en helt fantastiskt vacker, purpurfärg. Frukten har slagit sig fram bland supervarianter som acai, mullbär och aloe vera men är en gigantisk vinnare på grund av det stora oracinnehållet och den välsmakande juice som frukten ger.


Smaken påminner om en blandning mellan jordgubbar, persika, aprikoser, apelsiner, ananas och ger ett fräscht och tropiskt intryck. Juicen ger både sötma och syrlighet med ett lätt inslag av krydda, vilket bidrar till att det sällan krävs tillsatser i juicen.


Juicen marknadsförs som ett mirakelmedel som verkar inflammationshämmande och som ett universalmedel som förebygger och botar MÅNGA sjukdomar. Skalet har använts mot malaria, hudproblem som eksem, psoriasis, inflammationer och infektioner.