Grillmeny och trägrillning

Blanda ihop din egen marinad för att slippa konstgjorda och ohälsosamma smakämnen som tex: glutamat, E621.


Supersnabba marinaden
Blanda 3 msk japansk soja, lite sweet chili, 2-3 pressade vitlöksklyftor, riven ingefära och havssalt.


Lyxmarinaden
Blanda 2 msk flytande honung, 2 msk sesamolja, en näve sesamfrön, 3 msk japanska soja och lite pressad vitlök. Riv även över lite citronskal eller färsk ingefära.


Gör din egen grillmeny
Marinera fläskfilé, vegetariska quornbitar eller fiskfilé i den första marinaden. Marinera potatis och färsk sparris med den andra och spraya lite olja över. En ny spännande grillingrediens är så kallat rökflis, som menar med olika träsorter som hjälper till att ge extra smak till maten. Du fuktar träet aningens, lägger det i folie, sticker sedan hål på foliet och lägger det under gallret. Grilla köttet på hög värme i några minuter och låt eftergrilla/koka på låg värme i cirka en halvtimme. Placera potatis och sparris på grillen och låt de bli lite krispiga och gyllenebruna.

Hitta fler recept på: Kostkoll