Födoämnestest för barn och vuxna med intoleranser och allergier

Födoämnestest är väldigt bra för de som har problem med din tarm eller som har eksem eller andra besvär i kroppen. Ofta är vi allergiska mot saker vi inte tror, och kanske till och med de saker vi äter mest av och har cravings efter.

Vi har tidigare testat reproducerbarheten hos de labb som utför födoämnestester, både de som använder sig av venösa och kapillära födoämnestester samt de som erbjuder mätning på IgG, IgA och IgE.

Födoämnestester på IgG utförs som ett komplement till vårdens pricktester av de starkare IgE-reaktionerna som vi tänker på när vi talar om allergi. Genom att skicka två likadana blodprover till alla labb, så fick vi en insikt om hurivida de kan reproducera eller inte, och faktum är att de kan det. De labb vi testade var Lab1, Imupro, Cambridge (FoodPrint), US BioTek och York.

Lite saker att tänka på om du vill testa dig genom att födoämnestest:

1. Gå till en duktig terapeut som kan hjälpa dig att ta testet och som kan hjälpa dig att finna nya alternativ istället för de saker du inte tål.

2. Ett test som är kapillärt är enklare för dig att utföra själv, men vissa labb kräver väldigt mycket blod och att det kan vara svårt att få till. Venösa prover kan du ta hos sjuksköterska eller på din vårdcentral. De test som vi tyckte var enklast var Imupro och EU biotek. De andra (Cambridge och york) krävde väldigt mycket blod, och LAB1 hade endast venöst blod som alternativ.

Läs mer om vårt test via denna länk:

Födoämnestesta dig och dina barn med intoleranstestande IgG-test

Om du vill boka tid för konsultation eller provtagning så hjälper vi dig gärna. Detta kan du göra via länken till höger.
https://zarahssida.se/category/boka-konsultation/

[fb_button]