Ett liv utan både tv, video, kyl, frys och SJÄLVKLART micro :-)

Har du tänkt på att mat som ligger i rumstemperatur smakar bättre och intensivare?


Redan när jag var liten, så uppskattade jag saker som var ljumna och/eller lite åt det varma hållet. Saker som var mycket varma sållade jag bort och riktigt kalla livsmedel så som glass, milkshake, kalla bär eller kylskåpskall mat. 


Efter några år så slog det mig att jag gillar saker som är ljumna just för att de smakar mera och därmed är mer tilltalande. Det torde också vara det som är mest naturligt eftersom kyl och frys är ett relativt sent påkommet förvaringsredskap. Minns ni när vi hade sval, skafferi, källare och jordkällare?


Visst är det bra för att kunna äta av allt hela året om men precis som jag tidigare har nämnt, så är det viktigt att äta det som finns utanför våra dörrar och det som hör till respektive årstid. Det som växer i din närhet är det som JUST DU behöver beroende på årstid, kallt eller varmt klimat och/eller ljust eller mörkt halvår. Samma sak gäller med inläggningar med socker, salt eller vinäger eftersom det ger en konserverande effekt som ger året runt-möjligheter.


Anledningen till att jag kom på det där med smakerna är att jag nästan ALDRIG har något i kylen (… konstig vana som allt annat…) Skulle helt klara mig utan både tv, video, kyl, frys och SJÄLVKLART micro :-)


En kul grej som slog mig idag är att det är så oerhört många saker som jag har bloggat om genom åren. Inne på mitt 6 år med bloggandet så har det blivit uppåt kanske 1800 inlägg om ALLT inom hälsa och livsstil…. hmmm… när jag tänker till så är det nog flera eftersom jag alltid har haft 2 eller 3 bloggar på samma gång.


Nu när jag googlade om kinesisk kostlära och NLP så kom jag till mina egna bloggar nästan hela tiden. Det händer faktiskt ganska ofta numera… att det enda infon jag hittar är min egen eller någon av mina vänners… haha… Komiskt!