Entrepreneur of the year!

Nu är jag äntligen hemma efter NLP Trainern och skall förbereda morgondagens föreläsning för Wimab, i Stockholm. Sen är det snart dags för min yogalärarutbildning och nästa vecka´s kurs i PSYCH-K och terminsstarten av min kurs i basmedicin. Det är alltså en hel del kul som är på gång!

På fredag ska jag på bokrelease hemma hos Ebba Lindsö och nästa torsdag är det dags för Ernst & young´s gala ”Entrepreneur of the Year”. I år är den helt otroliga grundaren av Snö of Sweden, Lena Näslund, med i finalen för det fina priset som Årets Entreprenör.

Lena uppmärksammades nyligen i årets Beautiful Business-Award som drivs av Öhrlings PricewaterhouseCoopers, Driftig.nu och Tillväxtverket . Hon startade företaget efter flera års studier och valde företagsnamnet utan att egentligen veta för vad det var ämnat. Efter flera års import av olika produkter från bland annat Kina, så skapade hon den smyckekollektion som idag är är känd under varumärket ”Snö of Sweden”. 

Som nyfiken entreprenör, journalist och smyckesentusiast, så frågade jag Lena vad hon upplever som extra viktigt i entreprenörskap. Hon, liksom jag, drivs ju av en oerhört drivkraft inför att bygga, skapa och förgylla. Lena menade på att hennes styrka främst kommer från en gedigen grund ifrån hemmet, att hon har vågat fånga de möjligheter som getts samt at hon har en bra man och en driven försäljningschef.
 
Lena har ett  enormt engagemang, envishet och ett kommersiell driv, så hennes Sö of Sweden har nog bara sett sin början.. :)