En näve nötter per dag, kan förebygga diabetes och minska risk för insulinkänslighet

Ny forskning som publicerats i den ansedda tidskriften Diabetes Care (utgiven av American Diabetes Association) visar att en näve nötter per dag, kan minska riskerna för diabetes. Största orsaken till de positiva fördelarna som nötterna ger, är att de bidrar med bra fetter samt att en kost som kompletteras med nötter, vanligtvis ersätter de raffinerade kolhydrater som finns i andra snacks. Nötter mättar och gör att vi håller blodsockret i schack, vilket i sin tur minskar riskerna för diabetes eller försämrad insulinkänslighet.

Forskarna fann att en kost rik på nötter, sänker blodets serumglukos. Välj gärna pekannötter som bidrar med gott om selen eller valnötter som är bra för hjärnan. I studien fick en grupp äta ett muffins med högt innehåll av kolhydrater. En annan grupp fick en blandning av mandlar, pistaschnötter, valnötter, pekannötter, hasselnötter, jordnötter, cashewnötter och makademianötter. Den sista gruppen fick en blandning av muffins och nötter.

De försökspersoner som endast fick nötter i sin kost, visade på bästa förändringen av LDL-kolesterol och blodsockernivåer. Gruppen som endast fick muffins erhöll ingen skillnad i blodsocker eller LDL-nivåer, medan gruppen som fick både nötter och muffins, visade förbättringar i sitt LDL.

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.viktminskningstips.net
www.kolhydrater.org
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.gravidkost.se