Elektromagnetisk strålning förstör mat och näring

Under helgens Bonnresa, så har jag tillbringat min tid med att läsa som antioxidanter (…som vanligt… haha…)och om elektromagnetiska strålning. Det är verkligen otäckt vad strålning gör med våra kroppar och att den faktiskt finns överallt!


Det är med den allra största respekt som jag inser att min rädsla för micro, tv, telefoner och andra redskap, alltså är befogad. Visste du tex att bröstmjölk som värms i micro ger förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga och att plast avger farliga ämnen i microvärme?


Faktum är att matens näringsvärde minskar med 60-90 % när den tillagas i mikrovågsugn och då främst med en betydande minskning av vitamin B, C och E och flertalet viktiga mineraler. HELA 97% av antioxidanterna försvinner när du micrar broccoli och vibreringen under uppvärmningen ökar de fria radikaler som påverkar och bryter ner kroppens celler. För att minska negativ påverkan från radikalerna, så bör de återabsorberas av maten genom att få svalna i 3-5 minuter innan måltiden.


OM  du är intresserad, så kan du läsa mina artiklar inom ämnet på Pigga Barn. 


Elektromagnetisk strålning förstör mat och näring
http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=360


10 tips för minskad vardagsstrålning
http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=359


5 tips för att boosta med antioxidanter och bra byggstenar
http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=358