Curcumin vid behandling av psoriasis

Häromdagen tipsade vi om curcumin i kombination med piperin, för både invärtes behanding vid inflammation, samt utvärtes behandling mot tex psoriasis. Om du behöver hjälp med inflammation, kan det vara intressant att läsa ett av de mail som strömmande in gällande detta.

Hej
Jag vill tacka dig hjärtligt för att du delade länken med curcumin och peperin. På 24 timmar har hud-inflammationen från min psoriasis försvunnit helt från den fläck som jag la omslag. Jag smorde in den andra armen med samma blandning av kokosolja, gurkmeja-rot och grönpeppar men utan omslag. Där har det inte skett någon förbättring.

Som jämförelse..med den starkaste kortisonsalva som finns tar det en vecka för att få samma resultat. Även om det inte är en permanent lösning känns det oerhört bra att få svart på vitt.
Ha en gó kväll :-)

Tänk på att curcumin bör kombineras med piperin för bästa effekt. Piperin är det verksamma ämnet i svartpeppar och det ökar upptaget av curcumin med upp till 2000 procent. Curcumin är det verksamma ämnet i gurkmeja. Vid förebyggande behandling kan en msk gurkmeja vara lämpligt, men vid behandlande behandling, bör curcumin intagas i ren form.  

För att lägga omslag vid psoriasis, så tar tar di curcumin (… eller riven färsk gurkmeja… ) och nymalen svartpeppar eller grönpeppar (… för att komma åt den verksamma substanen piperin som ökar curcuminet med upp till 2000 procent… ). Mosa ner dessa örter tillsammans med 1-2 msk ekologisk kokosolja, för att mjuka upp huden. Ekologisk kokosolja verkar dessutom antibakteriellt, och kan på så sätt motverka infektioner. Du kan även komplettera med 1 tsk kolloidalt silver för att motverka bakterier. Om såren är väldigt flammiga och varma, så kan omslag med curcumin varvas med havreomslag.

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu