Corona-demonstration i Stockholm

Idag var det dags för ny Corona-demonstration i Stockholm och i egenskap av medicinjournalist, var jag nyfiken på vad som skulle lyftas fram.  Det som skett i vår värld det senaste året är oroande, och för min del oroar jag mig mycket för de följder som kommer på sikt. Särskilt för alla barn, ungdomar och äldre som far illa. Här är såklart alla olika, men jag tror att många känner att myndigheterna inte lyssnar på de budskap som kommer från olika håll, där det hela tiden påtalas följderna av det som sker. Idag demonstrerade människor i 40 länder och exempelvis i London var deltagandet enormt (dock inget main stream media rapporterat om).

Vi åkte därför upp idag och var med på plats en stund. I det stora hela är budskapet som lyfts fram väldigt klokt, såsom att vi bör ha en demokratisk syn för befolkningens rätt till frihet och yttrandefrihet, där alla får chans att göra sig hörda och bestämma över sitt eget liv och sin egen kropp. Det fanns också en hel del protester mot vaccin, mot 5G och gentemot de restriktioner som införts i Sverige.

Det som är synd är att det blir rörigt och lite flummigt, och svårt att ta till sig och sympatisera med. Jag som är intresserad och verksam inom dessa områden förstår hur det är tänkt, men det blir för ogreppbart och det är svårt att veta vad budskapet är. Det känns synd, för jag tror egentligen att budskapet är väldigt genuint och i många andra länder var budskapet mer tydligt. Jag själv är till exempel mycket frågande inför de vaccin som tagits fram rekordsnabbt och som skall användas på friska människor. Det är också oroande hurivida de restriktioner som införs, kan komma att ha större skada på människors liv och samhället än sjukdomen i sig. Det som behövs är en debatt med underbyggt resonemang, där även kritiker får göra sin röst hörd. Men att polarisera och skapa oro gör ingen nytta.

Vi lämnade demonstrationen efter en stund och det kändes väldigt tråkigt att det inte är mer uppstyrt och välformulerat. Budskapet var ett stort frågetecken och kommer inte fram överhuvudtaget. Det är som Alex Schulman skrev i sin krönika i Expressen nu idag. Det är en brokig skara av människor, men vad vill de egentligen. Jag tror att det vore klokt för alla demonstranter att samordna sig och fundera på det till nästa gång…

PS! En sak som också bör tilläggas är att det inte är så att 5G framkallar Corona som många verkar tro att motståndare tror (en del kanske tror det). Det som är problemet är att strålning (i detta fallet 5G) framkallar inflammatoriska processer i kroppen som ger samma symtom och utslag på provtagning som Corona när man tex mäter IL6 (interleukin 6). Det de menar är alltså att Corona-symtom kan uppkomma från exponering 5G, inte att 5G framkallar själva sjukdomen. Det är det alla dessa människor menar (tror jag)… men tyvärr kommer det inte fram på grund av det blir för otydligt och flummigt.