Citronsyra E330 och kopplingen till allergi

Jag får ofta frågan om hur det kommer sig att vanlig citron är så bra, samtidigt som citronsyra är allergiframkallande. Citron är surt utanför kroppen men verkar basiskt så snart den är inne i vårt matsmältningssystem. I och med det, så är det en optimal möjlighet för att basa upp en försurad kropp, då genom att man tex dricker ett stort glas ljummet, renat vatten med pressad citron tjugo minuter innan varje måltid.

Man kan även starta dagen med ett stort glas citronvatten, för att på så sätt återställa pH-värdet i hela matsmältningsystemet. Utöver det, så har även citron en påverkan på vårt blodsocker, och kan ge lägre GI på en måltid.

Till skillnad mot vanlig citron, så kommer inte citronsyra från citron, utan tillverkas kemiskt, artificiellt från en mögelsvamp. Ämnet kallas då för Citronsyra E330 och tillverkas av mögelsvampen Aspergillus Niger som även kallas för svartmögel. Svartmögel kan i sin tur orsaka allergi, vilket är anledningen till att även Citronsyra E330 är i allra högsta grad allergiframkallande.

Läs mer:
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kostkoll.se
www.kemikalier.eu
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se

www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info