Biodynamiskt vs Ekologiskt – Tävla med Saltåkvarn!!!

Nu är det dags för nästa roliga tävling här på vår inspirationssajt. Denna gång är det med allra största glädje som ni kan vinna en urkul nyhet från världens bästa Saltåkvarn.


De lanserar en möjligthet för alla er som älskar att blanda er egen unika musli OCH ni kan göra beställningen via nätet, för att enkelt få den hemskickad i en snygg plåtburk. Alla ingredienser är ekologiska eller till och med biodynamiska, du kan följa alla näringsvärden och döper muslin till vad du vill.


Tävla om presentcheckar genom att maila dina bästa muslitips till zarah@kostkoll.se 15 vinnare får en enkel kod, som berättigar till en beställning på Saltåkvarn´s muslisida www.minmusli.nu.


Det är stor skillnad på närproducerat och ekologiskt eftersom närproducerat innehåller den näring som är avsedd för just din kropp. Det jag menar är att vi som bor i Sverige till exempel behöver mera C-vitamin beroende på midnattssolen och det är därför som det är mer C-vitamin i våra bär här i Sverige än i tex Tyskland eller som i de vattenbaserade frukter som växer och kommer ifrån varmare länder. Närproducerat innebär också att transporterna minskar och därmed även alla utsläpp.
 
Ekologiskt kan i sin tur vara odlat utan tillsatser och besprutning MEN kan ha transporteras långa vägar både via järnväg, flyg eller båt. Tyvärr så innebär det att det som är ekologiskt inte nödvändigtvis är det bästa för naturen och inte heller ur näringsmässiga synvinklar. Jag vill även lyfta fram att utländska ekologiska producenter KAN använda GMO i närhet av sina odlingar, då regleringen kring detta ligger på mindre avstånd än det som krävs för att undvika horisontell överföring av GMO. Detta innebär med andra ord att GMO-odlingar är så pass nära de icke GMO-odlade råvarorna, så att de smittas och får en genmodifiering även de. 
 
Saltåkvarn är ett av mina guldtips om du vill äta biodynamiskt, hälsosamt och alltså HELT utan tillsatser. Jag ÄLSKAR att handla av dem, besöka dem och inspireras av deras kanonprodukter. Deras kvarn lyser färgglatt när du passerar Järna på E 4.an mellan Nyköping och Stockholm. Saltåkvarn´s produkter är biodynamiska, vilket är en hårdare märkning än ekologiska produkter. De har brunnit för sin idé i över 40 år, är byggd på antroprosofernas filosofi, har ett eget bageri, en mysig butikshandel och ligger nära både en handelsträdgård och biodynamisk restaurang

Läs mera på:

Min Musli
Saltåkvarn