Bättre matsmältning på enkelt vis

Har du problem med näringsupptaget, matsmältningen eller har du ond och bubblig mage? Har du undersökt födoämnesallergier och sjukdomar men problemet kvarstår?


Du löser det enkelt genom att dricka ett glas ljummet vatten med en pressad citron 20 minuter innan varje måltid. Detta ökar din produktion av magsyra (saltsyra) och hjälper matsmältningen på traven. Du kan även ta cellsyre för att påverka matsmältningen och att du isåfall väljer ett märke utan tillsatser.


Många människor har problem med gaser i magen, uppblåsthet, sura uppstötningar och magont eftersom de har för liten produktion av magsyra. Detta har många gånger förknippats med för mycket magsyra och magkatarr, men faktum är att det är presic tvärtom… dvs: produktionen av saltsyra är för låg och ph-värdet i magsäcken behöver hjälp genom att tillföra den sura miljö som bla: citron ger.


Resultatet blir bättre matsmältning, som i sin tur påverkar och främjar näringsupptaget i dina tarmar.


Undvik också att dricka kolsyrade saker, tänk på att inte prata så mycket när du äter eftersom det gör att du sväljer luft och ät långsamt och tugga mycket och långsamt.


För att äta glutenfritt så tänk på att byta mellanmålsmackorna mot en fruktsallad eller en smoothie som du gör på färska frukter. Undvik allt mjöl dvs; pasta, bröd och/eller mjöl i produkter. Enklast är att du läser på baksidan av färdiga livsmedel och att pastan byts mot quinoa, bovete, rotfrukter eller råris.
 
För laktosfri kost, så byter du alla mejeriprodukter mot laktosfria alternativ, havre-, ris- eller quinoaprodukter. Tänk på att återigen läsa på baksidan av förpackningarna eftersom det ofta finns mjölk i halvfabrikat. Laktos är detsamma som mjölksocker, bör undvikas när du är laktosintolerant och mjölkproteinet undviks istället när du har komjölksallergi.