Använd kardborre som naturläkemedel vid mässling, artrit, virus och för att motverka cancer och behandla brännskador

Kardborrens rot används sedan länge som ett naturläkemedel med en lång rad positiva hälsoeffekter. Denna ört är känd för sina läkande egenskaper och används vanligtvis inom den traditionella kinesiska medicinen för att behandla olika sjukdomar.


Om kardborre rot


Kardborre är en växt som finns i kontinenterna Europa och Asien. Den är lätt att hitta och identifiera, eftersom den i allmänhet växer längs staket och vägar. I Asien sördas taproot från unga kardborreväxter och äts som en rotfrukt. Den har en gummiaktig konsistens, är söt i smaken, är rik på kalcium, klorogensyra, flavonoider, järn, inulin, lakton, polyacetylenes, kalium, harts, garvsyra och taraxosterol.


Traditionella användningsområden för kardborrerot


I folkmedicinen använde man komprimerade frön från kardborre för att göra en blandning som verkade lindrande vid mässling, artrit, tonsillit, halsont och virus. Kardborrerot kan också användas för att behandla gikt, reumatism, sår, akne, eksem och psoriasis. Naturläkare har länge använt den för att behandla ormbett och för att behandla rabiessmittade människor. De använde även torkad kardborre som ett diuretikum, dvs: svettdrivande och blodrenande. Kardborrerot renar blodet främst genom att eliminera gifter i blodbanan.


Botemedel mot hårbottensproblem


Olja eller extrakt från kardborreroten används i Europa som hårbottenbehandling för att behandla mjäll och förhindra håravfall. Eftersom kardborreoljan är rik på fytosteroler och essentiella fettsyror, sägs den också förbättra hårets styrka och glans, då kroppen bibehåller en frisk hårbotten som främjar hårtillväxten. Den kombinerar en omedelbar lindrande effekt med näringsmässigt stöd för normala funktioner i talgkörtlar och hårsäckar.


Brännskadebehandling med kardborre


Bladen av kardborre kan användas för smärtlindring och för att påskynda återhämtning hos brännskadepatienter. Den sägs hindra bakterietillväxt och fungerar som en barriär mot fukt.


Kardborrens funktioner vid cancer


Idag används kardborrerot inom onkologi för sina cancerhämmande effekter, särskilt i länder som Ryssland och Indien. Kardborrerot kan med fördel stoppa cancerceller från metastaserande. Preliminär forskning har visat att kardborrerot har vissa skyddande egenskaper som kan förklara dess förmån vid cancer.


Källa: NaturalNews


www.kemikalier.eu
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se

www.kostkoll.se