Antioxidanter kan minska risk för stroke hos kvinnor

En ny studie visar att ökat intag av antioxidanter kan minska riskerna för stroke hos kvinnor. Studien publicerades nyligen i tidsskriften Stroke, och visade att antioxidanter från frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kan sänka den totala risken för stroke.

Kopplingen till den minskade risken för stroke är främst att antioxidantrika livsmedel kan hämmar oxidativ stress och inflammation, vilket i sin tur minskar risk för inflammation i kärlen. Inflammation i kärlen uppstår exempelvis vid högt sockerintag. Studien utfördes av Karolinska institutet.

Source: Stroke
Published online before print, doi: 10.1161/​STROKEAHA.111.635557
“Total Antioxidant Capacity of Diet and Risk of Stroke: A Population-Based Prospective Cohort of Women”
Authors: S. Rautiainen, S. Larsson, J. Virtamo, A. Wolk

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kemikalier.eu
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se