Antioxidanter i pekannötter kan främja hjärthälsan och minska kroppens LDL-kolesterolnivåer med 33 procent

En ny studie som publicerats i The Journal of Nutrition visar att forskare från Loma Linda University (LLUB) i Kalifornien har identifierat en mängd positiva antioxidanter som finns i pekannötter. Studien visar att dessa antioxidanter gynnar hjärtat, ger lägre nivåer av det dåliga kolesterolvärdet och skyddar mot sjukdomar som orsakas av inflammation.


Pekannötter är rika tokoferoler vilket är en naturlig form av vitamin E. Pekannötter innehåller särskilt höga halter av gamma-tokoferoler, en form av vitamin E som anses minska inflammation. I studien, fördubblades denna viktiga form av vitamin E i blodet på bara åtta timmar efter pecankonsumtion. Efter bara tre timmar minskades LDL-kolesterolnivåerna i kroppen med 33 procent.


En tidigare LLUB studie publicerad i Journal of Nutrition visade att bara genom att lägga till pekannötter till kosten, så kunde kolesterolnivåerna sänkas 116,5 procent mer än vid intag av American Heart Associations (AHA) steg ett-kost.

Källa: NaturalNews

Mer om pekannötter och allmän kost och hälsa:

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.rawfood-kost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se