Antioxidantboosta för glatta livet!

Visste ni att rödlök är en av de antioxidantrikaste råvaror som finns… tillsammans med rödkål, blåbär, granatäpple, mörk choklad och rött vin. Antioxidanterna sitter i den röda färgen (när du tar på insidan av rödlökens skall och blir röd…) och det är det som gör att det gärna stannar kvar på klädesplaggen trots evigt skrubbande. Så desto svårare att ta bort, desto mer antioxidanter.

Förresten, visste du att det bästa sättet för att få bort rött vin är att skölja med vitt vin? *skratt* Det är faktiskt sant och det syns inte ens ett spår av den röda färgen!

Och som lite extra info… antioxidanter är vitaminer som motverkar de fria radikaler som finns i kroppen. Fria radikaler tillverkas av kroppen och förstör cellerna, vilket gör att vi åldras. Rökning, avgaser, stress, motion m.m. ger ännu fler fria radikaler och gör att vi åldras snabbare. Mycket röda grönsaker och frukter (eller de som är i den röda skalan som tex: morot som är orange…) samt mindre negativ påverkan på kroppen gör oss unga längre!

Kramiz