80% av engelska män beräknas överviktiga om 10 år!

När jag nu är i farten och tipsar om Sanna Ehdins blogg, så vill jag även lyfta hennes senaste inlägg där hon skriver om det faktum att åtta av tio engelska män beräknas vara överviktiga år 2020.

Kanske låter summan hög men titta dig omkring här i Sverige, så ser du att även vi närmar oss dessa siffor med en oerhört snabb ökning av allt från viktproblematik och försämrad mun- och tandhygien till kroniska inflammationer, näringsproblem, depression kopplade till D-vitaminbrister, sköldkörtelproblematik och fertilitet på grund av bromider, kadmium och xenoöstrogener m.m.m.m.

Och som kryddan på moset, kommer alla långlagrade näringsfattiga livsmedel med tillsatser som GMO, sötningsmedel, majsstärkelse, fruktos, våra miljögiftsförpackningar och alkoholinnehållande hygienprodukter, samt ökad stress, sämre andning, mindre motion och det faktum att vi knappt tänker själva längre på grund av alla redskap som skall förenkla vår vardag.


I Sanna´s blogg går även att läsa att den engelska fetman förutspås öka diabetes typ 2 med 98%, hjärt- och kärlsjukdomar med 44% och hjärtattack med 34%, detta redan år 2050.

Ja, jösses… det är med stor ödmjukhet som jag undrar hur våra kroppar ens fungerar…

Läs mer på mina kostsajter:

www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.ayurveda-guiden.net
www.picknick-tips.info
www.zarahssida.se
www.zarahoberg.se